Siirry pääsisältöön

Aikaa itsetutkiskelulle

MISTÄ LÖYTYY AIKAA ITSETUTKISKELULLE?
Kaikessa kiireessä ja sen tiimellyksessä ei ole ehtinyt miettimään omaa elämää ja toimintaa. On keskittynyt niin paljon muiden hyvinvointiin ja en ole osannut antaa huomiota itselleni. Koko aika on mennyt siihen, että yrittää pysyä muiden tahdissa tässä kiireisessä maailmassa.
ITSETUTKISKELUKO ITSEKÄSTÄ
Myös puheet itsekkyydestä ja itsekeskeisyydestä ovat vaikuttaneet siihen, että huomioni vaeltaa aina muualla kuin itsessä. En ole halunnut antaa lupaa ajatella itseääni. Kuitenkin olen ymärtänyt, että ei itsensä ajatteleminen ole pois muiden huomioimisesta, vaikka monet niin kuvittelevatkin.
Kun ihmiset puhuvat, että ompa itsekästä ja käskee ottamaan pään pois perseestä ja ajattelemaan muitakin, niin siitä syyllistyy eikä halua antaa pienintäkään ajatusta itselleen.
Nämä asiat vaan halutaan nähdä vastakkainaseteltuna, vaikka todellisuudessa siitä ei ole kyse. En ihan käsitä miksi ei voisi olla empaattinen ja muut huoioon ottava ja silti kyetä itsetutkiskelulle. Tämän syyllistämisen vuoksi olen kai junnannut elämässä tähän asti paikallaan miettimättä omia tarpeitani. Onko väärin oppia tuntemaan itsensä ja tietämään mitä haluaa? En ole tyytyväinen elämääni näin. Haluan etsiä oman intohimoni enkä elää toisten todellisuudessa syrjäyttäen omani.
POSITIIVINEN ELÄMÄNASENNE HUKASSA
Olen kuullut kommentointia miten ei pitäisi ajatella menneitä, vaan keskittyä positiivisiin asioihin. Ei ymmärretä, että positiivisen elämän asenteen omaavakin voi ajatella välillä negatiivisesti. Miten voi päästää irti jos ei ole lupaa käsitellä negatiivisia asioita? En usko, että silloin voi aidosti olla positiivinen ihminen. Toki voi aidosti ollakin onnellinen jonkin aikaa, mutta uupuminen on edessä. Sen minkä on jättänyt taakse löytää varmasti edestä, jos asiaa ei käy läpi. Ei pahoja asioita voi tuosta vain lakaista. Ne kulkevat eläässä mukana, vaikka ne päättäisi syrjäyttää ajatuksista.
Kun käsketään lopettamaan murehtiminen voi olla varma, että kyllä ne ajatukset sieltä ennen pitkään pintaan nousee entistä pahempina ja monimutkaisempina. Ne vaikuttaa tiedostamatta käyttäytymis- ja ajatusmalleihin, vaikka kuinka olisi päättänyt olla hyvällä tuulella. Niiden kieltäminen ei auta kasvamisessa yhtään. (Tässä en puhu niistä positiivisen elämän asenteen omaavista ketkä alunalkaenkin ovat oppineet terveet ajatusmallit ym. Se on aitoa positiivisuutta parhaimillaan. Käsittelen tässä itseäni ja omia kokemuksia. Normaalisti tällaista ei pitäisi joutua edes mainitsemaan omassa henkilökohtaisessa blogissaan, mutta tänä toisten puolesta mielensäpahoittamisenaikakautena on hyvä vielä erikseen mainita, että ei kannata lukea jos et ole kohderyhmää.)
HIDASTAMIMNEN ON HYVÄKSI ITSETUTKISKELULLE
Tämä sairasloma ja yksin oleminen havainnollistaa paljon, miten en ole saanut aikaa ajatuksille ja itsensä kuuntelulle. Hidastaminen tai ehkä voidaan puhua jopa pysähtymisestä on tottatotisesti hyväksi itseutkiskelulle. On tullut paljon ajateltua elämän tapahtumia ja sitä miten ne ovat vaikuttaneet omaan toimintaan ja reagointiin. Kaikkea tietysti aluksi piti normaalina, kunnes alkaakin kyseenalaistaa onkohan kuitenkaan näin.
Muiden elämään sieluni hukanneena mietin, että ei tämä voi näin mennä ja asioihin on tultava muutos. Kaiken turvattomuuden, syyllisyyden ja masennuksen alta haluan löytää sen värikkään ihmisen, joka ei ole koskaan päässyt elämään täysillä. Haluan vapauttaa tämän uupumuksen vankilasta vapauteen. Voisiko itsekkyys olla hyvä asia?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogin esittely

Kaikkein vaikeinta minulle on kirjoittaa julkaisukelpoista esittelyä. Miksikö? Koska en edes tiedä kuka olen. Minulla ei ole harmainta tai minkään muun väristä aavistustakaan miten esittely kuuluisi kirjoittaa, joten aloitan kertomaan millä aihealueella blogini sisältö liikkuu. Tekstin tuottaminen itsestäni oli minulle ennen haastavaa. Nyt olen ajautunut elämässä pisteeseen, joka saa minut kyseenalaistamaan asioita.  Olen nuoresta iästä huolimatta vaikeiden elämäntapahtumien ja -muutosten myötä tullut kriisiin ja ajatuksia alkaa virtata päähäni. Kadotin palan itsestäni aina jokaisen elämänmuutoksen polulle ja nyt lähden kokoamaan itseäni pirstaleista. Menneisyyteni on täynnä haamuja, jotka haluaisin jo päästää kummittelemasta tuonpuoleiseen. Minun täytyt saada purkaa ajatukset sanoiksi ja selvittää miksi oikeasti olen edes olemassa. On aika alkaa hoitamaan omaa sielua, tutkia omia tarpeita ja löytää kadonnut intohimoni, eheytyä ja parantua, opetella tuntemaan itseni paremmin ja us

Ahdistus- ja paniikkihäiriö sekä pakko-oireet

Miten paniikkihäiriö, ahdistus ja pakko-oireet ilmenee?  MONILLA VOI OLLA ENNAKKOLUULOJA AIHEESTA JA MONELLE SE VOI OLLA JOPA TÄYSIN TUNTEMATON. HALUAN KERTOA MITEN JÄNNITTÄMINEN MINUSSA ILMENEE AHDISTUKSENA JA SEN TUOMINA OIREINA.  Ulospäin vaikutan ihan tavalliselta naiselta. Päältäpäin katsottuna kenenkään on mahdoton tietää millaisia oireita minulla on . Ihmisillä on tapana komentoida oudosti tai huonosti käyttäytyviä ihmisiä hulluiksi ja mielenterveyshäiriöisiksi, vaikka heillä ei olisi mitään oireita saati diagnoosia. Siinä samassa he laittavat samaan kategoriaan kaikki mikä kuuluu mielenterveyshäiriöiden alle oli se sitten vaikea psykoosi tai lievä masennus. Sama kuin laittaisi flunssan ja syövän samaan kategoriaan. Joka tapauksessa kirjoitukseni tarkoitus on kertoa avoimesti oireista ja tuoda ymmärrystä typerien letkautusten heittelijöille sekä olla vertaistukena muille samaa kokeville tai kokeneille.  Jännitän paljon kaikenlaisia asioita. Jos kyseessä ei ole rut

Ylireagoiva hankala ämmä

"Miksi aina ylireagoit?"  Näitä lauseita usein olen kuullut elämäni aikana kun olen loukkaantunut. Olenko vain ylianalysoinut tilanteen ja onko kaikki vaan minun pääni sisällä? Olenko tulossa hulluksi? Kyse ei ole kuvitelmasta tai tyhmyydestä. Se on herkkyyttä. Se on intuitio. Olen pikkuhiljaa alkanut luottaa kuudenteen aistiini ja huomannut, että onhan se loppupeleissä aina pitänyt paikkansa, vaikka olisin saanut hankalan ihmisen leiman. Vaikeinta on, etten halua vaikean ihmisen leimaa ja oman arvoni kustannuksella olen kiltti muille. Haluan hyväksyntää. "Älä ole tuollainen. Älä viitsi. Älä ole hankala."  Olen vasta pari vuotta opetellut puolustamaan rajojani. Ennen sanoin kaikkeen kyllä. Olin vaikeassa parisuhteessa, jossa ei riittänyt sana "ei", vaan kaikki piti perustella. Jatkuva itsensä puolustaminen ja perusteleminen oli väsyttävää, suorastaan uuvuttavaa. Lopulta jatkuva rajojeni maahan polkeminen sai oloni tuntumaan pieneltä ja turhalta. S